Όλος ο κόσμος μια παρέα λέει ένας άλλος στίχος...
Η παρέα, η συνάντηση ποτηριών, η ανταλλαγή κλεφτών ματιών, η εξάσκηση της ακοής, η δύναμη της φιλίας, η διάθεση για καλούς μεζέδες, και η αγάπη που δεν λείπει απο το καλό, απο το ωραίο.
Παρέα με τον εαυτό μας, παρέα με τον σκύλο μας, παρέα με τον φίλο μας, παρέα Ανθρώπους που ξέρουν και που θέλουν να κάνουν παρέα.


Είναι όμορφο και συνάμα άξιο θαυμασμού πώς ένα μικρό χωριό μόλις 60 κατοίκων στον δήμο Σητείας, και συγκεκριμένα το χωριό Παρασπόρι, μεταμορφώνεται κάθε βράδυ σε μια μεγάλη αυλή που για λουλούδια... έχει γεύσεις, ήχους, έναστρο ουρανό, διάθεση παρέας, και κυρίως ζωντάνια.
Το χωριό που δημιουργεί μουσικές ιστορίες, σμίγει τις παρέες σχεδόν κάθε βράδυ στα 2 μόλις παραδοσιακά καφενεία που έχει, όπου πάνω απο 130 άτομα που ανηφορίζουν απο διάφορες περιοχές της επαρχίας και την πόλη της Σητείας, γεύονται παραδοσιακούς μεζέδες, καλό κρασάκι και τσικουδιά.
Ξεχωριστά τραπέζια, διαφορετικοί Άνθρωποι, που παντρεύουν κουβέντες, που αδειάζουν την ψυχή τους απο τα προβλήματα και γεμίζουν τις αντοχές και τα όνειρα τους με στιγμές.
Στον ίδιο ουρανό του Παρασπορίου οι ιδιοκτήτες των 2 καφενείων κατάφεραν να ενώσουν τον κόσμο, οι τσικουδιές αλλάζουν στράτες στα 2 μαγαζιά, οι καρέκλες μετακινούνται στην λέξη ( είς υγεία ) ανταλλάσοντας τραπέζια, και τα αυτιά ενώνονται στους ήχους της λύρας, του λαγούτου, του βιολιού, που γεννιούνται σε ένα τραπέζι με μιάς και μοιράζονται σε όλα τα τραπέζια του χώρου.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καφενείων - μεζεδοπωλείων γιατί κατάφεραν μέσα απο την δουλεία τους, που πίστεψαν στο χωριό τους και επένδυσαν, να ενώσουν Ανθρώπους, να διαφημίσουν τον τόπο τους, έχοντας κρητικά προιόντα, καλές τιμές, και φιλική εξυπηρέτηση, ενώ απέδειξαν ότι με απλά καθημερινά αλλά Αληθινά πράγματα κερδίζεις την εκτίμηση του κόσμου.
Το παραδοσιακό καφενείο της Άννας Τραμπάκουλα και το καφενείο - μεζεδοπωλείο «Κασσαλής» της Δοξανιάς Πλατή.
Σας το προτείνουμε για την νυχτερινή σας έξοδο, για καλό φαγητό και διάθεση παρέας εκτός πόλης στο χωριό Παρασπόρι του δήμου Σητείας.