- Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου

Βρίσκεται στα βορειοανατολικά όρια του χωριού. Πρόκειται για παλιά εκκλησία από την εποχή της ενετοκρατίας που καταστράφηκε από τους Οθωμανούς και ξανακτίστηκε πριν την ανταλαγή πληθυσμών Μικρασιατών - Μουλσουμάνων. Στο προαύλιο της εκκλησίας όπου είναι το νεκροταφείο του χωριού, είναι θαμμένος μέλος της οικογένειας των Κορνάρων.

Εορτάζει στις 23 Απριλίου, ωστόσο, κάποιες χρονιές η γιορτή του μετακινείται όταν πέφτει πριν από το Πάσχα και γιορτάζεται τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, για το λόγο ότι τα εκκλησιαστικά τροπάρια του Αγίου Γεωργίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια που δεν είναι δυνατό να ψαλθούν πριν από την Ανάσταση.

 

        

  Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου                                                             Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

-Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Βρίσκεται σε ύψωμα νοτιοανατολικά απέναντι από το χωριό σε απόσταση 500 μέτρων. Επίσης πρόκειται για παλιά εκκλησία από την εποχή της ενετοκρατίας που καταστράφηκε από τους Οθωμανούς και ξανακτίστηκε από τους Μικρασιάτες.

Εορτάζει τις 21 Μαΐου. Την παραμονή της εορτής, μετά τον εσπερινό ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού διοργανώνει πανηγύρι με ελέυθερη είσοδο και δωρεάν προσφορά αναψυκτικών και ποτών όπου ο καθένας μπορεί να φέρει ότι επιθυμεί σε φαγητό και να διασκεδάσει με ντόπιους μουσικούς.

- Ιερός Ναός Αγίου Αλεξάνδρου

Βρίσκεται 900 μέτρα πριν από το χωριό στον δρόμο Αχλάδια-Παρασπόρι και πρόκειται για τον νεότερο Ναό του Χωριού. Ανεγέρθηκε με δαπάνη της Μαλάμως Γαλετάκη, στην μνήμη του υιού της Αλέξανδρου και του συζύγου της Εμμανουήλ. Εγκαινιάσθηκε από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Φιλόθεο Β΄ το 1986.

Εορτάζει στις 30 Αυγούστου. Το βράδυ στις 9 στα καφενεία του Παρασπορίου γίνεται η Γιορτή του Αγίου Αλεξάνδρου.

             

Ι.Ν. Αγίου Αλεξάνδρου